Menu
Home

Mesyuarat PIBG Kali ke 48

Pada 18 Mac 2017 yang lalu, mesyuarat PIBG SMK Dato' Haji Talib Karim telah diadakan dengan jayanya. Barisan Pelajar Cemerlang PT3, SPM dan STPM 2016 diraikan bersama oleh Yang Berhormat Datuk Koh Nai Kwong, DMSM, DSM, BCM, PJK (Ahli Parlimen Alor Gajah)

YB Datuk turut mengumumkan pemberian sumbangan RM5000 kepada PIBG SMKDHTK, dan Projek Mesra Rakyat sebanyak RM10 000 kepada SMKDHTK dalam ucapan perasmiannya. Beliau turut mengagihkan 'goodies bag' kepada semua guru dan ibubapa yang hadir di Mesyuarat PIBG SMKDHTK kali ke 48.

 

Pihak Sekolah mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua pihak yang menjayakan Mesyuarat PIBG SMKDHTK kali ke 48 2017.

Majlis Pelancaran Wakaf Al-Quran

 

Pada 17 Mac yang lalu, SMK Dato' Haji Talib Karim menerusi Panitia Pendidikan Islam telah melancarkan Program Wakaf Al-Quran, Mentor Mentee dan Program SUMUR. Majlis yang berbahagia ini telah diraikan bersama yang berbahagia, Tuan Haji Hanafiah bin Othman, Wakil Kelab Kebajikan Al-Quran untuk menyerahkan sumbangan alquran kepada pihak sekolah dari Kelab Kebajikan Al-quran. Selain itu, Puan Mariam turut mewakili kelab Alumni AGES untuk menyampaikan sumbangan Al-Quran kepada pihak sekolah.

Dalam majlis berbahagia itu, Tuan Pengetua turut merasmikan program mentor mentee dan Program SUMUR peringkat sekolah

 

 

Majlis Pelancaran NILAM 2017

Nadi Ilmu Amalan Membaca atau singkatannya NILAM merupakan sebuah proram membaca yang memberi banyak manfaat kepada murid dan guru. Program NILAM di SMKDHTK sentiasa dilaksanakan menerusi beberapa program sama ada menerusi PDPC di dalam kelas mahupun program sekolah seperti Cakna Minda setiap Selasa, Bacaan Tadarus Alquran, 10 Minit Membaca, Bulan Bahasa dan banyak lagi. 

Pada 15 Februari 2017, Pusat sumber Sekolah telah Majlis Pelancaran Program NILAM dengan disempurnakan oleh Tuan Hj Zulkapli bin Hj Othman, Tuan Pengetua SMKDHTK. Antara gimik yang diadakan semasa majlis pelancaran ialah, pemakaian lencana pengawas PSS, memperkenalkan barisan JK Tertinggi Pengawas PSS dan Penyerahan Bakul Buku NILAM mengikut kelas. 

Semoga, aktiviti NILAM di SMKDHTK akan dapat meningkatkan bilangan bacaan dan catatan murid dalam buku NILAM sekaligus dapat meningkatkan ilmu pengetahuan yang boleh diaplikasikan ke dalam pembelajaran murid kelak.

Page 1 of 61