Menu
Home

Majlis Persaraan Puan Jamilah Johar

Warga SMKDHTK sekali lagi meraikan sebuah majlis yang membawa seribu air mata. Pada tanggal 28 Jun, Puan Jamilah binti Johar yang merupakan kaunselor di SMKDHTK diraikan persaraannya sebagai seorang guru di Hotel Bayview, Melaka. Kehadiran beliau turut diiringi oleh dua orang anak perempuannya. 

Puan Jamilah Johar merupakan kaunselor yang sangat berwibawa dan disayangi oleh anak-anak murid di SMKDHTK. Tutur bicaranya yang lembut membuai hati yang mendengarnya. Namun, disebalik kelembutannya tersemat ketegasan yang mencerminkan jati diri sebagai seorang pendidik yang sangat menyayangi anak didiknya.

Selamat Bersara Cikgu Jamilah!

Majlis Sumbangan Tahun Baru Cina 2018

Program sumbangan tahun baru cina bagi pelajar-pelajar miskin merupakan salah satu program yang terdapat dalam Jawatankuasa Tabung Kebajikan SMK Dato' Haji Talib Karim. Usaha murni ini merupakan salah satu saluran bagi masyarakat untuk memberikan sumbangan dan seterusnya pihak sekolah akan mengagihkan sumbangan kepada yang memerlukan.

Sempena Perayaan Tahun Baru Cina yang akan tiba tidak lama lagi, pihak jawatankuasa telah mengenal pasti empat orang murid yang layak menerima sumbangan. Diharapkan, menerusi sumbangan ini penerima sumbangan dapat meraikan sambutan Tahun Baru Cina dengan lebih meriah lagi.

Taklimat Penyerahan Tablet Guru

Selaras dengan kecanggihan teknologi pada masa kini, para guru turut mengikuti arus semasa dengan mengaplikasikan pendidikan dengan kaedah yang lebih moden dan mudah. Menyedari hakikat ini, pihak Kementerian Pendidikan Malaysia menerusi usahasama bersama Utusan Malaysia telah menyediakan kemudahan tablet untuk digunakan oleh guru-guru bagi mengaplikasikan pendidikan abad ke 21. 

Satu taklimat ringkas telah diadakan Bilik Gerakan SMKDHTK bagi menyerahkan tablet kepada guru-guru. Taklimat telah disampaikan oleh En Ariffin bin Hj Moktar. Manakala, penyerahan tablet di sempurnakan oleh Tn Hj Abd Rahim bin Abd Razak, Pengetua SMKDHTK

Page 1 of 59